Page 1 of 1

Neo Geo 6 slot

PostPosted: 02 Jun 2013, 07:33
by Hairy Otter
Mijn neefje kocht voor zijn gameroom een Neo Geo kast. Voor een prikje, maar in afgeleefde staat.

Na eerst wat kleine technische reparaties werd het tijd om wat aan het uiterlijk te doen. De kast op zich valt mee voor zijn leeftijd, maar het controlepaneel heeft betere tijden gekend. Er zat een aluminium plaat overheen die met de nodige graffiti bekrast was. Echt geen zicht dus die moest eraf. Maar toen werd dit zichtbaar:

Image

Image

Image

:puke:

Niet te redden dus.

Dan maar van scratch beginnen. De schroeven waarmee de joysticks en de bevestigingshaken vast zaten vond ik ook geen mooi zicht dus die wilde ik dan ook wegwerken.

Dan in illustrator een duplicaat van de sticker gemaakt. Om het origineel zo dicht mogelijk te benaderen heb ik het achtergrondraster opgebouwd uit allemaal losse cirkels om zo de hoek en de lpi (het aantal lijnen per inch).
Met dit resultaat:

Image

Image

Als we dan toch bezig zijn ook maar een pauze knop bijgeplaatst, zoals te zien op bovenstaande afbeelding.
Niet origineel, maar super handig als de telefoon gaat.

Ook het moederbord kon wel wat tlc gebruiken zo te zien:

Image

Na een goede schrobbeurt met tandenborstel en handzeep:

Image

Nu kan hij de kast met trots zijn kast laten zien.

Een volgend project is de marque verlichting. Deze zou normaal de game moeten verlichten wat op dat moment aan het spelen is, maar de EL panel ontbreekt. Maar zelfs als die er nog zou zijn was deze inmiddels uitgebrand zoals de meeste van zijn soortgenoten. Maar project bespreek ik wel in een volgend topic.

Groetjes Hairy Otter.

Re: Neo Geo 6 slot

PostPosted: 02 Jun 2013, 08:36
by Jiggy
Zo netjes/knap hoor! Benieuwd naar de rest straks!

Print/druk je die stikkers zelf, of laat je dat ergens doen?

Re: Neo Geo 6 slot

PostPosted: 02 Jun 2013, 08:56
by g94
Sjiek gedaan. Da's gewoon als nieuw :wtf: :good:

Een goed idee om die rasterpunt na te bootsen met aparte cirkels. Ik geloof wel dat je in Photoshop wel zo'n halftone raster kan bekomen via het pixelate filtermenu.

Re: Neo Geo 6 slot

PostPosted: 02 Jun 2013, 16:17
by Hairy Otter
@ Jiggy:
het ontwerpen van deze stickers doe ik altijd zelf. Het printen doet een vriend van mij. Hij heeft een drukkerij. Hier beschikken we naast een aantal offset persen, over een inktjet plotter en een snijplotter.

g94 wrote:Een goed idee om die rasterpunt na te bootsen met aparte cirkels. Ik geloof wel dat je in Photoshop wel zo'n halftone raster kan bekomen via het pixelate filtermenu.


De optie in photoshop geeft een raster in CMYK tenzij je in grijstinten werkt, maar dan is de kleur van de punten zwart. Deze moet je dan omzetten naar de juiste kleur. Maar als je zo'n formaat aan een redelijke resolutie wil maken is het bestand nogal groot (160MB tegenover 32MB in vector). Met zulke grote bestanden bestanden heeft de RIP het nogal moeilijk. Een RIP is een Raster Image Processor die de beelden omzet in een spuitbaar patroon. Bij bitmap bestand moet hij de pixels allemaal omzetten naar de juiste resolutie, hierdoor heb je bij verloop rasters en halftonen ook nog eens kans op een moiré effect. Bij een vector bestand hoeft hij nergens rekening mee te houden en kan hij het beeld rechtstreeks in de juiste resolutie opbouwen. Dit gaat dan ook veel sneller.

Re: Neo Geo 6 slot

PostPosted: 02 Jun 2013, 19:44
by zwartepanter
Nice!

Re: Neo Geo 6 slot

PostPosted: 07 Jun 2013, 12:32
by HarrieD
Erg mooi, dit moet ik met mijn Neo Geo ook nog gaan doen. Alleen gebrek aan kennis van Photoshop en Illustrator.... zucht.

Re: Neo Geo 6 slot

PostPosted: 07 Jun 2013, 21:23
by MeesterPieter
mooi gefikst hoor

ter indicatie, hoe lang doe je er nu over om zoiets na te maken in illustrator / photoshop tot je een printbaar bestand hebt?

Re: Neo Geo 6 slot

PostPosted: 09 Jun 2013, 14:47
by Hairy Otter
@MeesterPieter
Dit varieert nogal. En ik hou de tijd niet zo in de gaten als ik aan het hobbyen ben :whisling: . Maar reken toch maar op een 10 tal uren voor deze. Het uitzoeken hoe ik het raster kon imiteren heeft een tijdje geduurd.
Veel tijd gaat ook op aan het zoeken van de juiste lettertype's en logo's. Verder zijn er een aantal proef printjes nodig want op een scherm ziet het er altijd anders uit.

Re: Neo Geo 6 slot

PostPosted: 22 Apr 2015, 09:21
by PascalP
Ziet er netjes uit!

Ben zelf ook aan het rondkijken voor deze zelfde kast en hoop dat hij net zo strak is/wordt als deze!
Zou er graag meer foto's van zien.

Re: Neo Geo 6 slot

PostPosted: 22 Apr 2015, 18:29
by Hairy Otter
Hallo PascalP,
succes met je zoektocht, en mocht het nodig zijn heb ik het PDF bestand hier nog. Wat de foto's betreft, hiervan heb ik verder weinig interessante foto's.
Hieronder de kast zoals ze gekocht is:
Image

De linkse is natuurlijk de MVS NEO GEO. De rechtse is een mame-kast die ik zelf heb gebouwd "from scratch"