Page 1 of 1

photoplay disc boot error

PostPosted: 14 Mar 2013, 16:00
by markske
ik krijg deze melding op mijn photoplay 2000, als ik de dongel en hdd van mijn masters plaats (welke zeker werken) geeft hij nog steeds dezelfde melding bij het opstarten...
ik vermoed een probleem op de mpu (controle led hdd blijft ook uit) iemand die me kan helpen met dit op te lossen ?

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 15 Mar 2013, 23:10
by akatar
zet in het bios de hd eens op normal mode, dus niet op lba of large mode
en natuurlijk booten van hd etc.
bios batterij leeg?

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 15 Mar 2013, 23:21
by markske
zowel de batterij op mpu als driverboard zijn vervangen zonder resultaat...
zondag ga ik achter een din5 toetsenbord en bestudeer ik de bios, keep u posted ;)

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 16 Mar 2013, 09:11
by p_treintje
En de extra pc doet die ook niks meer?

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 16 Mar 2013, 15:07
by markske
nope, en dat los bord is ook dood ;)
maar komt wel goed, eerst beeldbuis flashen en de kleurenregeling van de master terug in orde zetten, morgen probeer ik of ik de borden kan maken en de hdd kan omzetten naar 2001 :run:

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 16 Mar 2013, 21:51
by markske
akatar wrote:zet in het bios de hd eens op normal mode, dus niet op lba of large mode
en natuurlijk booten van hd etc.
bios batterij leeg?



al wat ik maar kan bedenken in bios aangepast zonder gunstig effect lampje (en hdd) doen niets :?

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 17 Mar 2013, 17:25
by akatar
na een batterij wisseling of lege batterij staat meestal fdd aan.
fdd moet uitstaan (floppy diskdrive drive A)
en hd op auto met mode op normal, dat zou het moeten zijn
en natuurlijk hold on no errors

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 17 Mar 2013, 20:21
by markske
zo staat het momenteel, hopelijk wat duidelijk :oops:
en alvast bedankt voor de hulp tot hiertoe :!:

Standaard Cmos Setup
Primary Master Auto Normaal
Rest None
Drive A None
Drive B None
Video EGA/VGA
Halt on All, but Keyboard

Bios Feature Setup
Virus Warning Disabled
CPU int. Cach Enabled
External cache Enabled
Quick pos Enabled
Boot seq. C.A
Swap floppy Disabled
Boot up floppy Disabled
Boot up Num On
Boot up Sys High
Gate A20 Fast
Typematic Disabled
Typematic 6
Typematic 250
Security Setup
PCI/VGA Disabled
OS sel Non-os2
Video Bios Enabled
C8000 Disabled
D0000 Disabled
D8000 Disabled

Chipset Feature Setup
Auto Config Disabled
ISA bus 7,159mhz
LBD End of T2
Cache Write 2 CCLK
Cache Burst 2 CCLK
L2 Cache 2 CCLK
Dram Ras 3 CCLK
Dram Write 1 WS
Dram Write 2 CCLK
Dram Cas 1 CCLK
Dram Ras 2 CCLK
Dram Speed Faster
Dram Slow Refresh Disabled
L2 Cache Policy Write Back
L2 Cache Tag Bits 8 Bits
On Board 496B Primary
IDE 0 Master mode 2
IDE 0 Slave mode Auto
IDE 1 Master mode Auto
IDE 1 Slave mode Auto
IDE Prefetch Disabled
IDE HDD Block mode Disabled
Onboard FDD Disabled
Onboard Serial 1 Com1/3F8
Onboard Serial 2 Com2/2F8
Onboard Parallel Port 378H
Onboard Parallel mode Normal

Power Management Setup
Power Management Disabled
PM Control by APM Yes
Video off option Susp,Stby -> off
Video off method V/H Sync+Blank
HDD off after Disabled
Doze mode Disabled
Standby mode Disabled
PCI master activity Enabled
Com ports activity Enabled
LPT post activity Enabled
HDD ports activity Enabled
DMA ports activity Enabled
VGA activity Disabled
IRQ3 (com2) Enabled
IRQ4 (com1) Enabled
IRQ5 (lpt2) Enabled
IRQ6 (floppydisk) Enabled
IRQ7 (lpt1) Enabled
IRQ8 (RTC alarm) Disabled
IRQ9 (IRQ2 redir) Enabled
IRQ10 (reserved) Enabled
IRQ11 (reserved) Enabled
IRQ12 (PS/2 Mouse) Enabled
IRQ13 (Coprocessor) Enabled
IRQ14 (Hard Disk) Enabled
IRQ15 (Reserved) Enabled

PCI Configuration Setup
Slot 1 using int# Auto
Slot 2 using int# Auto
Slot 3 using int# Auto
1st available IRQ 9
2nd available IRQ 10
3rd available IRQ 11
4th available IRQ 12
PCI IRQ Activated by Level
PCI IDE 2nd Channel Enable
PCI IDE IRQ Map To ISA
Master Arbitr. Protocol Weak
CPU->PCI Mem Post Enable
CPU->PCI Memory Burst Enable
PCI Master Burst Enable

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 18 Mar 2013, 16:45
by akatar
blijft over:
wordt er wel een hd gevonden?
zo niet: haal de hd maar uit zijn bracket en sluit hem rechtsreeks aan op stekker en bandkabel

zit de hd wel op de primaire poort?

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 18 Mar 2013, 17:29
by markske
hd en dongel werken perfect op de master dat hier staat die zal het wel doen.
dan is de vraag waarom dat het moederbord deze niet kan vinden :?
bios is al goed, das alvast een beging. als ik hem laat booten komt hij vast te zitten op die melding disc boot error, in het bovenstaande venster waar normaal de hd die aangesloten zijn komen te staan blijft ook geen hd staan :run:
bord vertoont ook niet direct bolle of lekkende elco's


edit: hd ff uit de behuizing en rechtstreeks gekoppeld en bingo, hij is weg :yahoo:
nu nog uitpluizen wat er daar mis loopt maar das maar kwestie van wat doormeten en denkwerk.

thx makker !

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 18 Mar 2013, 18:18
by akatar
sommige brackets hebben een slotje die de spanning inschakeld. slotje open of om zeep geen spanning op de hd

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 19 Mar 2013, 10:52
by markske
slotje maar gelijk gebrugt en idd hij doet het :respect:

nu vind hij de dongel nog niet :madman:
traag maar we komen er wel

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 19 Mar 2013, 16:34
by akatar
hangt een beetje van je versie af.
de eerste serie had een dongel op de geluidskaart en 1 op de printerpoort, latere versies hadden 1 op het moederbord en 1 op de printerpoort (als ik het goed heb, is alweer tijdje geleden)

mocht de printerpoort uitstaan of niet goed staan zal hij hem niet kunnen vinden.

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 19 Mar 2013, 17:09
by markske
dit is nog via printerpoort.
waar kan ik dat vinden in bios? is al weer een aardige tijd geleden dat ik daar in moest werken :oops:

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 19 Mar 2013, 17:17
by akatar
beide gaan via printerpoort. je draait wel de originele disc die het altijd gedaan heeft?
kan zijn dat de bandkabel los is geraakt van het moederbord

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 19 Mar 2013, 17:22
by markske
die disc en dongel doen het gewoon op mijn masters, stekker heb ik al eens los gehad en opnieuw geplaatst (wel niet opnieuw gelijmd)

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 19 Mar 2013, 17:45
by akatar
is deze disc de originele van die photoplay.
vergelijk het bios eens van beide photoplay's

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 19 Mar 2013, 18:42
by markske
hij doet het !
flatkabel van het moederbord naar de dongel eens gewisseld met die uit de masters en dan werkt alles zoals het hoort, eens rommelen of ik nog een andere heb ergens en dan heb ik weer 2 werkende kasten :good:

thx voor de hulp, je hebt nog iets tegoed :cheers:

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 19 Mar 2013, 19:52
by akatar
kom wel een keer een biertje halen.....

Re: photoplay disc boot error

PostPosted: 19 Mar 2013, 23:07
by markske
beetje stom om er een nieuw topic voor te maken...
iemand die weet wat voor scherm er in een '00 masters past, ik d8 20 inch ?
die van de 2000 is na flashen weer goed maar die van de masters krijg ik niet meer deftig (ingebrand, kleuren verlopen,...)